Passion Fruit Sorbet:
- 1 szklanka marakuja pulpy (4-5 marakuja)
- 1 szklanka cukru lub zamiennika
- 2 szklanki wody mineralnej
- 1 koperta proszku żelatyny unflavored
- 1 szklanka śmietany domowych warzyw lub 1 pole zakładu śmietanką (soi i ryżu)
- 2 białka jaj
Przygotowanie:
1 Umieścić cukier i wodę w garnku i gotować mieszając do rozpuszczenia. Zatrzymać mieszanie i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Ostudzić.
W przypadku korzystania z zastępczego słodzik Wystarczy wymieszać i nie muszą prowadzić do pożaru.
2. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Wymieszać ciepły syrop. Niech całkowitego ostygnięcia.
3. W blenderze umieść syrop z żelatyną, squash, kremu warzywnego. Hit i przechodzą przez sito. Dodać pianę z białek i dobrze wymieszać trzepaczką aż gładkie.
4. miejsce tej mieszaniny w zamrażarce i umieścić go do pracy przez 40 minut. Weź lody do zamrażalnika na 2/3 godziny przed podaniem.
Wydajność: 1,2 litra lodów.
Uwaga: Jeśli chcesz wegańskie lody:
- Użyj kanister krem warzywny.
- W miejscu żelatyna, agar agar używać.
- Pominięcie białka.
Nenhum comentário:
Postar um comentário