- 4 średnie japońskie słodkie ziemniaki i gotowana
- 500 ml mleka kokosowego (domowej roboty muszą być w domu, aby nie pozostawić jak kokosa i orzecha kokosowego muszą być, ponieważ tłuszcz jest to, co pomaga nadać creaminess do lodów)
- 2/3 szklanki cukru lub wymiana
- 1 łyżeczka wanilii zupy
- 100 g półsłodkie czekolady bezglutenowe mleka i posiekane
Przygotowanie:
1 Ubić składniki w blenderze, mniej czekolady. Podjąć w lodówce przez 3 godziny.
2. miejsce tej mieszaniny w lodach i pokonać przez 30 minut. W międzyczasie roztopienia czekoladę w kuchence mikrofalowej. Umieść na 30 sekund, wymieszać i sprawdzić, czy trzeba więcej czasu, nie więcej niż 30 sekund.
3 W ciągu ostatnich 5 minutach pracy z lodami, przejdź wlewając rozpuszczoną czekoladę powoli. Będzie ona twardnieje przy temperaturze lody i tworzą płatków. Umieścić w zamrażarce, aby zakończyć twardnienie.
Nenhum comentário:
Postar um comentário