quarta-feira, 20 de abril de 2016

Wegańskie lody truskawkowe:

Wegańskie lody truskawkowe:
- 1 średnie awokado (nie pozostawia smak i kremowa daje lody)
- 500 ml mleka kokosowego
- 1 szklanka cukru lub zastąpienie
- 3 szklanki pokrojonych truskawek
- 1/2 łyżeczki esencji truskawki zupy
- 1/2 łyżeczki herbaty kwasu cytrynowego (opcjonalnie, poprawia kolor i smak sorbety owocowe)
- 1/4 małego buraka cukrowego (naturalnego barwnika dać różową barwę lody truskawkowe)
Przygotowanie:
1. Umieść wszystkie składniki w blenderze i wymieszać aż kremowej mieszanki. Weź do lodówki na minimum 3 godziny.
2. Umieścić mieszaninę na lody domowej roboty i pozostawić na przetwarzanie przez 35 minut. Przelać ciasto do miski z lodami i zabrać ją do zamrażarki do stwardnienia.

Nenhum comentário:

Postar um comentário